Lid worden

Als je wilt gaan wielrennen en gebruik wilt maken van de aangepaste faciliteiten en aangepaste trainingen en je wilt graag nu of in de toekomst aan officiële KNWU wedstrijden deelnemen dan kun je je aansluiten bij wielerclub Midden-Limburg die dit allenmaal ondersteund en verzorgt voor de provincie Limburg.

Binnen de club bestaat voordat je definitief lid wordt de mogelijkheid om een 4-tal probeer trainingen bij te wonen. Na deze probeer trainingen kun je voor jezelf bepalen of je verder wilt met een van de aangepaste sporten. Natuurlijk kunnen geïnteresseerde ook altijd naar de trainingen komen kijken.

Het lidmaatschap en dus de contributie bestaat uit een aantal onderdelen.

• Het basis lidmaatschap van de KNWU
  • Het Lidmaatschap van de Club
  • De wedstrijd licentie

De wedstrijd licentie hoeft pas te worden aangeschaft voor het seizoen dat de renner ook daadwerkelijk wedstrijden wil gaan rijden. Dit kan ook gedurende een lopend seizoen. Het administratieve proces neem meestal een wk of 4 in beslag.

De procedure

Om lid te worden van Wielerclub Midden-Limburg, moet je een lidmaatschapsformulier worden ingevuld en worden ingeleverd bij of worden opgestuurd naar:

Wielercub Midden-Limburg
Beeselseweg 10
5995 AR Kessel

Download hier het aanmeld formulier en mail dit ingevuld naar secretariaat@wielerclubmiddenlimburg.nl

Na het aanvragen van het lidmaatschap, ontvangt men een verzoek tot betaling van de contributie.

Om deel te kunnen nemen aan officiële KNWU-wedstrijden, heb je een wedstrijdlicentie nodig. Op de website van de KNWU tref je meer achtergrondinformatie hierover aan en de kosten ervan. Het aanvragen van een KNWU-wedstrijdlicentie gaat als volgt:

• Iedereen die voor de eerste keer een rennerslicentie wil aanvragen, dient eerst lid te worden van een aangesloten vereniging.
  • De vereniging meldt het nieuwe lid aan via een alleen voor deze vereniging toegankelijk deel van de KNWU-website. Het nieuwe lid moet dan wel eerst zijn/haar contributie aan de vereniging hebben betaald.
  • Er wordt vervolgens door de KNWU een welkomstmail naar het nieuwe lid teruggezonden, waarna het nieuwe lid kan inloggen op zijn/haar Mijn KNWU-pagina om de licentiekeuze door te geven.
  • Het nieuwe lid dient een pasfoto in te uploaden, of via de digitale pasfoto service (zie onder).
  • Iedereen die al een licentie had en die er voor het volgende jaar weer één wil, kan zelf inloggen op de KNWU-website en zijn licentie verlengen. Dit kan vanaf 1 november.
  • Als je voor de Kerst in het bezit wil zijn van je nieuwe licentie moet je voor 1 december je licentie verlengen en alle nodige gegevens hebben ingevoerd hebben.
  • Vervolgens ontvangt de vereniging een e-mail dat een aanvraag voor een licentie is ingediend. Ook verschijnt de naam van het lid op een lijst die de vereniging kan zien op een alleen voor deze vereniging toegankelijk deel van de KNWU-website.
  • De vereniging moet dan aangeven of de licentie kan worden aangemaakt. De vereniging kan dit aanhouden als het lid de contributie nog niet heeft betaald. Als de vereniging akkoord is gegaan, wordt de licentie rechtstreeks naar het lid gezonden.

Digitale Pasfoto Service Het is mogelijk om de pasfoto die je hebt laten maken automatisch door te sturen naar de KNWU. Je hebt dan altijd een actuele pasfoto op je licentie. De zogenaamde “Digitale Pasfoto Service” zendt kosteloos een digitale afdruk van je foto naar de database van de KNWU. Kijk voor jouw dichtstbijzijnde aangesloten fotospeciaalzaak op www.digitalepasfoto.nl.