Wielerclub
Midden Limburg

Fysieke Training

Marcel Schmitz is kracht en conditietrainer (CSCS, Certified Strength & Conditioning Specialist). De visie achter de CSCS is om een brug te slaan tussen sportwetenschap en sportpraktijk!

Als Strength & Conditioning Coach verzorgt Marcel Schmitz corestability training (rompstabiliteit) en wielrenspecifieke krachttraining.

 

Het doel van de corestability training is om de romp dusdanig sterk te maken dat blessures zoveel mogelijk worden voorkomen en dat vanuit een sterke romp meer vermogen kan worden geleverd op de pedalen. Het is van belang om een goede techniek van de corestability training aan te leren met behulp van een deskundige trainer. Corestability levert de beste resultaten op wanneer de sporter 2 a 3 keer per week de oefeningen uitvoert. De jeugdige renner kan al op vrij jonge leeftijd (circa 12 jaar) beginnen met corestability training, mits de renner de techniek goed beheerst.

 

Ook krachttraining is van meerwaarde voor de (jeugdige) wielrenner of mountainbiker. Het doel is niet om meer spiermassa te genereren (hypertrofie); meer spiermassa betekent immers meer gewicht en is vaak niet wenselijk bij wielrenners. Het doel is wel om meer kracht te kunnen genereren op de pedalen waardoor het vermogen (Watt) toeneemt. De krachttraining dient gericht te zijn op de wielersport (wielrenspecifiek) en dient rekening te houden de leeftijd van de renner. Dit betekent dat ook de jeugdige renner aan krachttraining kan doen, mits dit met beleid wordt toegepast! Wetenschappelijk sportmedisch onderzoek toont namelijk aan dat ook de jeugd baat heeft bij krachttraining!

Sponsor in beeld

https://www.wielerclubmiddenlimburg.nl/wp-admin/admin-ajax.php
https://www.wielerclubmiddenlimburg.nl/wp-content/themes/trendpress