Informatie Jeugd

“Sportief plezier van start tot finish”
Wielerclub Midden Limburg is een Wielervereniging is een primair Wielervereniging voor jongeren die graag willen wielrennen en deelnemen aan KNWU wielerwedstrijden.  Vind jij wielrennen leuk of wil je kijken of wielrennen leuk is dan kom eens kijken bij een training of maak gebruik van onze vier gratis proeflessen. Jongeren van 7 tot 21 jaar zijn welkom.

Trainen

Bij de jongste jeugdrenners ligt de nadruk van de trainingen op techniek. Denk hierbij aan fietsbeheersing, remmen, bochten rijden en op- en afstappen. Bij de oudere jeugdrenners wordt meer conditioneel getraind. Leren rijden in een peloton, vlak naast en achter elkaar, sprinten en tijdrijden.

Trainingslocatie

Van maart tot september wordt er op donderdag vanaf 18.45 getraind op de baan. Van oktober tot februari wordt er op donderdag bij de baan getraind in veldrijden en mountainbiken. De baan ligt op het Thyas complex  aan de Minister Calsstraat 9 te Panningen .

Clubkleding

Als je lid bent krijg je Clubkleding via de vereniging. Je betaald eenmalig €100,- voor de kleding. Het dragen van een valhelm is verplicht. Meer weten ( link naar kleding)

Leenfiets

Als je lid wordt kunt je, indien voorradig, een fiets lenen voor maximaal 6-12 maanden. Hier wordt een bijdrage voor gevraagd. Eventuele onderhoudskosten zijn voor eigen rekening.

Wielerwedstrijden

Als je de smaak te pakken hebt dan kan worden deelgenomen aan echte KNWU wielerwedstrijden. Om deel te nemen dien je in het bezit te zijn van een wedstrijdlicentie. Afhankelijk van je leeftijd wordt je ingedeeld in een categorie. Ook moet er een persoonlijke chip aanvragen worden die op de fiets wordt gemonteerd, daarna ben je klaar om aan wedstrijden deel te nemen. Aan het deelnemen aan KNWU wedstrijden zijn verder geen kosten verbonden.

Brochure

Wil je meer weten of iemand informeren klik dan hier om de kennismakingsbrochure te  bekijken of downloaden.

Bij onze club hebben we een jeugdbegeleider die alle vragen die er zijn kan beantwoorden. Hij kan je ook verder helpen als je je wilt aanmelden voor de proeftrainingen of als je lid wilt worden. Vragen? Vul hieronder het contact formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

• Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.