Wielerclub
Midden Limburg

Helm

Gebruik je kop, helm op’

Tijdens het wielrennen moet altijd een helm gedragen worden. Dit is zonder enige twijfel noodzakelijk, omdat elk jaar 3.700 wielrenners en mountainbikers in het ziekenhuis belanden door valpartijen, veel met ernstig hoofdletsel. Met een helm kan hoofdletsel eenvoudig worden voorkomen.

Het dragen van een helm is al verplicht bij wedstrijden en de meeste toertochten, maar tijdens recreatief rijden niet. Veel amateurrenners en mountainbikers dragen dan geen helm, omdat ze denken die buiten de wedstrijden niet nodig te hebben. Als vereniging keuren wij dit 100% af. Hoe klein het ritje ook is, altijd een helm op.

Het is van belang dat een helm goed past. Jeugdrenners moeten er dan ook voor zorgen dat ze de helm bij een fietsspeciaalzaak hebben laten aanmeten. Op deze manier wordt voorkomen dat een helm op het moment van een val afvalt.

Mocht je nu eens goed zijn gevallen dan moet je ook altijd goed controleren of je helm nog in orde is. Aan een kapotte helm heb je namelijk niks. Soms zie je alleen een scheur aan de binnenkant. De helm lijkt dan nog in orde maar is dat niet.

Sponsor in beeld

https://www.wielerclubmiddenlimburg.nl/wp-admin/admin-ajax.php
https://www.wielerclubmiddenlimburg.nl/wp-content/themes/trendpress