Wielerclub
Midden Limburg

Blind (B) = Tandem

De tandem is een fiets voor twee fietsers, waarbij de renners dezelfde houding aannemen als op een traditionele wielrenfiets. De voorste renner wordt ‘piloot’ genoemd en bestuurt het voorwiel. De achterste renner – de ‘stoker’ – heeft doorgaans een visuele beperking.  

Wielerclub Midden-Limburg verzorgt tijdens het wegseizoen dat loopt van maart tot en met september trainingen. Samenwerking met de KNWU , Stichting Breedte Sport en de Tandemclub maken het mogelijk dat wij deze trainingen kunnen verzorgen.

De trainingen worden gegeven op de wielerbaan van Wielerclub Midden-Limburg onderdeel van het Thyas complex in Panningen. Het is mogelijk om enkele keren vrijblijvend mee te trainen. Daarna kun je er voor kiezen lid te worden van Wielerclub Midden-Limburg.

Voor tandemrenners die wedstrijden willen rijden is er ook de mogelijkheid om via Wielerclub Midden-Limburg een licentie aan te vragen. Je moet zelf een medische keuring en classificatie laten uitvoeren. De classificatie gaat via de stichting gehandicaptensport en is noodzakelijk om je in de juiste wedstrijdcategorie te plaatsen.

Sponsor in beeld

https://www.wielerclubmiddenlimburg.nl/wp-admin/admin-ajax.php
https://www.wielerclubmiddenlimburg.nl/wp-content/themes/trendpress