Aangepast Wielrennen

Wielervereniging Midden-Limburg, de KNWU, Stichting Breedte Sport en Tandemclub Limburg zijn een samenwerkingsverband aangegaan om het aangepast wielrennen in Limburg te stimuleren.

Jeugd en volwassenen met een beperking worden in de gelegenheid gesteld om wielersporten uit te oefenen.

Wielervereniging Midden-Limburg stelt haar accommodatie, het Thyas Complex te Panningen ter beschikking aan deze doelgroep. Wielerclub Midden-Limburg heeft ook een tweetal speciaal bij de KNWU opgeleide trainers die met veel plezier en enthousiasme trainingen verzorgen.  Wielerclub Midden-Limburg regelt ook alle secretariële zaken die geregeld moeten worden om via de KNWU richtlijnen en eisen te kunnen sporten. De Stichting Breedte Sport zal de renners vervoer op maat aanbieden waar nodig. Deze Stichting kan ook eventueel financiële ondersteuning bieden of materiaal beschikbaar stellen. Tandemclub Limburg zal in samenwerking met Wielervereniging Midden-Limburg een wedstrijd voor het aangepast wielrennen organiseren met o.a. een tandemwegwedstrijd. De KNWU is een belangrijke partner in dit samenwerkingsverband. Zij zal zo nodig extra trainers ter beschikking stellen en ook trainerscursussen geven.  Tevens kunnen zij voor geïnteresseerde clinics en lessen voor het aangepast wielrennen verzorgen.

Dit samenwerkingsverband  is bedoelt om in Limburg aangepaste wielrenners en potentiele nieuwe renners te ondersteunen.  Iedereen zal begrijpen dat het ondersteunen van deze sporters extra investeringen vraagt. Wij zijn dan ook alle sponsoren dankbaar dat zij ons financieel ondersteunen.

Binnen de afdeling Aangepast Wielrennen zijn 3 categorieën:

Momenteel vinden er reeds trainingen plaats van het Handbiken, deze worden momenteel gehouden van maart tot en met september op de donderdagavond tussen 19.45u en 20.45u.