Wedstrijden

Wielerclub Midden-Limburg is geen toerclub maar een wedstrijdclub. Renners nemen met veel plezier deel aan KNWU wedstrijden.

Deelnemen aan een wedstrijd biedt een sportieve uitdaging en veel plezier. In de praktijk ga je met meerdere renners naar een wedstrijd. Langs het afgezette parkoers is vaak van alles te doen. Samen met ander clubrenners en ouders is het meestal erg gezellig.

LICENTIES
Wanneer je wedstrijden wilt gaan rijden heb een licentie nodig. Als je lid bent van de Wielerclub dan heb je het basislidmaatschap bij de KNWU. Wil je ook aan de KNWU wedstrijden deelnemen dan heb je een wedstrijdlicentie nodig. Ook een chip op je fiets is nodig. Die zorgt ervoor dat je rondetijden en positie digitaal bijgehouden worden. Bij het stukje contributie vind je informatie aangaande de kosten e.d.

WEDSTRIJDEN
Aan het begin van het wielerseizoen ontvang je van de club een lijst met wedstrijden waaraan je kunt deelnemen. Hierop staan wedstrijden die de club adviseert omdat we er goede ervaringen mee hebben. Deze wedstrijden zijn goed en veilig georganiseerd. Het inschrijven gaat eenvoudig via de KNWU website. Inschrijven doe je zelf en is dus je eigen verantwoordelijkheid. Als je vragen hebt dan kun je ze hier secretariaat@wielerclubmiddenlimburg.nl stellen.

Als je bent aangemeld en onverwachts toch niet kan dan moet je je afmelden. Niet afmelden wordt door de KNWU beboet.
Op de dag van de wedstrijd dien je op tijd aanwezig te zijn. Voordat je kunt starten moet je je rugnummer ophalen en je licentie inleveren. Het rugnummer dien je op een juiste wijze op te spelden zodat het duidelijk zichtbaar is. Voor de start van de wedstrijd word je opgeroepen om naar de materiaalcontrole te komen. Hier wordt gecontroleerd of de fiets het juiste verzet voor de juiste categorie heeft. Na afloop van de wedstrijd moet je het rugnummer weer inleveren en je licentie ophalen!

CATEGORIE-INDELING

Categorie
Jeugd 1 Vanaf 1 januari tot en met 31 december van het jaar waarin jongens de 8-jarige leeftijd bereiken en meisjes de 8-jarige of 9-jarige leeftijd bereiken.
Jeugd 2 Vanaf 1 januari tot en met 31 december van het jaar waarin jongens de 9-jarige leeftijd bereiken en meisjes de 10-jarige leeftijd bereiken.
Jeugd 3 Vanaf 1 januari tot en met 31 december van het jaar waarin jongens de 10-jarige leeftijd bereiken en meisjes de 11-jarige leeftijd bereiken.
Jeugd 4 Vanaf 1 januari tot en met 31 december van het jaar waarin jongens de 11-jarige leeftijd bereiken en meisjes de 12-jarige leefdtijd bereiken.
Jeugd 5 Vanaf 1 januari tot en met 31 december van het jaar waarin jongens de 12-jarige leeftijd bereiken en meisjes de 13-jarige leeftijd bereiken.
Jeugd 6 Vanaf 1 januari tot en met 31 december van het jaar waarin jongens de 13-jarige leeftijd bereiken en meisjes de 14-jarige leeftijd bereiken.
Jeugd 7 Vanaf 1 januari tot en met 31 december van het jaar waarin jongens de 14-jarige leeftijd bereiken.
Nieuwelingen en Nieuwelingen meisjes Vanaf 1 januari van het jaar waarin zij 15 worden t/m 31 december van het jaar waarin de renner 16 wordt.
Junioren en Junioren vrouwen Vanaf 1 januari van het jaar waarin zij 17 worden t/m 31 december van het jaar waarin de renner 18 wordt.
Belofte mannen Vanaf 1 januari van het jaar waarin zij 19 worden t/m 31 december van het jaar waarin de renner 22 wordt.
Elite vrouwen, Belofte en Vrouwen Amateurs Vanaf 1 januari van het jaar waarin de renner 19 wordt.
Amateur en Sportklasse Vanaf 1 januari van het jaar waarin de renner 19 wordt.
Elite met of zonder contract Elite met contract worden onderverdeeld in Professionals-A en -B.  Vanaf 1 januari van het jaar waarin de renner 23 jaar wordt.