Oprichting
Op 19 augustus 1987 werd Wielerclub-Midden-Limburg bij notaris Mr.L.J.E. Piek opgericht, door Huub aan de Boom en Huub Reuvers. De wielerclub ging functioneren onder voorzitterschap van Huub aan de Boom. Huub Reuvers werd de secretaris van de club. Frits Ramakers werd de ploegleider en naast zijn voorzitterschap trainde Huub aan de Boom ook de groep.

Trainen
Voor het seizoen begon werden er iedere zaterdag trainingen gegeven in Zuid Limburg, door de veel te vroeg overleden oud professioneel wielrenner Jan Hugens.

Koersen van toen
Er werd in de beginjaren deelgenomen aan veel buitenlandse wedstrijden. In die tijd waren dat de amateurs.

Enkele namen van wedstrijden:

Ronde van Luik,
Goeverdyne in Frankrijk
Ronde van Polen
Kwowanoske toer in Polen
De Vredes Koers in Polen .
Spar de Arden in Luxemburg.

Omdat de renners van Wielerclub Midden-Limburg veel klassiekers in het buitenland reden, meldden veel renners zich aan bij Wielerclub-Midden-Limburg. De vereniging heeft zelfs aanmelding gehad van renners uit Israël. Dit was te danken aan het feit dat hun trainer, Theo Peeters, ook een Limburger was.

Organisatie talent
In 1991 en 1992 heeft de club de aankomst van de Ronde Van Nederland georganiseerd. Op de Reuver organiseerde wij de aankomst van Olympia Ronde onder leiding van Constant Nuytens. Deze was toendertijd burgemeester van Beesel /Reuver. Deze organisatie bleef niet onopgemerkt en in 1992 kreeg de club van de KNWU de beker van de best georganiseerde vereniging.

In 1995 is het NK voor de Jeugd in Neer georganiseerd. Jeugdbegeleider en trainer voor de jeugd was toen Jac Beurskens. Voor de nieuwelingen en de junioren Herman Lauman.

Oproep
Wij zijn ervan overtuigd dat er nog veel meer historische feiten te vertellen zijn over onze club. Namens het bestuur doen we dan ook een oproep aan eenieder die nog meer informatie voor ons heeft. Wij willen graag de historie van de club zo gedetailleerd mogelijk weergeven.

In de bijlage hieronder vind je diverse historische stukken die een goed beeld geven van de oprichting en de activiteiten van Wielerclub Midden-Limburg.

16 november 1987 brief KNWU

Best functionerende vereniging 1992

District bestuur beslist over renners

Geel roze tenues